Monday, April 2, 2012

last day sem 4!!

salam alaik..

alhamdulillah, sekarang cikBella berada dirumah yang sangat-sangat dirindui=) setelah bertapa 3 bulan dekat kolej tuh tanpa pulang ke tanah air tercinta, akhirnya 31.3.2012 tepat jam 10.15 malam, bas sani ekspress meninggalkan bumi arau yang "tercinta"!!

memandangkan last paayyper cikBella bertajuk Building Structure habis jam 12 tengah hari, makanya cikBella decide untuk pulang dimalam hari pada tarikh yang sama jugak sebab tak mampu dan tak betah lagi untuk meneruskan langkah di Arau tuh.

tapi sebelum meninggalkan Arau "tercinta" cikBella berpeluang pergi attend majlis perkahwinan classmate kawan cikBella time sekolah dulu dekat Sanglang*kowt!! entah ape nama tempat tuh cikBella pooon tak tahu..tahunya, sepanjang jalan tuh dihiasi dengan pemandangan indah sawah padi dan sungai a.k.a parit a.k.a longkang besar a.k.a tali air sepanjang jalan ke rumah pengantin. kami pergi berenam, 4 girls dan 2 boys.

kenapa banyak sangat a.k.a?? haaa, kalau nak tahu..kami satu kereta boleh berdebat nama yang sesuai bagi saliran air yang panjang tuh..semua taknak kalah sebabnya dekat rumah masing-masing ada sawah padi dan saliran air tuh..cikBella jaa yang tak bunyi sangat sebab tak tahu apekebende namanya. last sekali before masuk ke kawasan rumah pengantin tuh, ade laa macam signboard besar tulis PARIT saliran apetah..so semua gelak then diam sebab daa tahu jawapan lalu meneruskan langkah kaki ke rumah pengantin!!teruja sangat laa kami bila datang ke rumah orang kawen dan dihidangkan dengan lauk ikan keli or ikan sembilang..1st time kowt pergi rumah orang kahwin yang ada ikan keli sebagai hidangan utama untuk tetamu.. lagi satu yang cikBella teruja, khemah tetamunya poon asing antara lelaki dan perempuan, masa pergi tuh rasa waaaaaaaaa!! tapi kitorang duduk jaa kat khemah lelaki sebab segan tak kenal dengan tuan rumah..tambah pula kawan cikBella tuh lelaki..so, lepas minta izin dengan tuan rumah, kitorang poon duduk laa kat khemah lelaki tuh..tak bersalah ok sebab daa minta kebenaran..tuan rumah yang bagi green light!!


ouuuuh..lauknya sangat sedap!! dapat pula 2 hari sebelum tuh cikBella cakap dekat kawan cikBella " takde orang nak kawen kerw?? teringin nak makan ayam masak merah..!!" hehehe=) dan alhamdulillah, rezeki dari langit..dapat jugak cikBella merasa ayam masak merah!! lepas kenyang perut suka hati, kami pooon pulang dan cikBella pooon berkemas untuk balik ke rumah. terima kasih bawakan pergi rumah orang kawen=)
hey hey..thanks for reading ya =))

No comments:

Post a Comment