Thursday, November 3, 2011

tabiat yang perlu dikikis..

salam alaik..1. suka membazir makanan
setiap kali makan, cikBella mesti takkan habiskan makanan tersebut walaupun diambil dalam kuantiti yang sedikit..mungkin perlu ambil sesudu setiap kali makan lepas niyh..

2. makan banyak tetapi terlalu memilih
sori, cikBella memang sangat kuat makan..setiap masa tekak niyh mesti terasa nak makan itu ini..tapi itu tak sedap..ini tak suka..sudahnya dok bising dan bersila lama-lama depan peti ais sebab tak tahu nak makan ape..

3. tidur sambil mendengar lagu
untuk pengetahuan semua..tabiat ini tidak bagus kerana ianya akan membuatkan kita susah untuk bangun disubuh hari..dr. fadzillah kamsah kata kalau sebelum tidur kita dok berdendang dengan lagu yang bukan berunsur ketuhanan..ianya akan menganggu proses untuk kita bangun!! so, cikBella tak boleh tidur kalau tak dengar lagu macam mana...

4. tidur tak henat dunia..berjaga pon tak hengat dunia
sekali dapat tidur, hameeek ko sampai ke tengah hari..bila berjaga pula sampai 3 hari tak reti nak tidur..its ok kalau time tengah cuti macam sekarang niyh..tapi ianya menjadi beban bila daa start belajar balik..uishhh, ade amik dadah ke dulu ehh??bahaye niyh..

5. suka sepahkan tempat yang mempunyai permukaan rata
haaa..percayalah!! bukannya ape, bila buat kerja tuh memang semua tuh wilayah cikBella..kau takde wilayah pergi main jauh-jauh..susah hati kalau buat kerja tapi tempat tak bersepah even benda yang nak dibuat adalah mengisi borang maklumat pelajar..den tinggalkan wilayah yang dilanda garuda tuh untuk beberapa ketika sampai laa kerja daa betul-betul siap..so kalau kerja banyak, banyak laa hari wilayah tersebut terkorban..tq roomie, sebab anda selalu jaa kemaskan wilayah cikBella bila mana cikBella tak sempat nak kemaskan!!

6. lambatnya bersiap mengalahkan artis
ouh, ini problema yang sangat kronik..cikBella niyh memang tak cun apetah lagi cantik menawan!! tapi bila bersiap mengalahkan artis..bukannya ape, cikBella sangat lama bila mengenakan tudung..lalalalala=)) macam mana nak buat weyhhhh~~ini masalah sejak azali..sangat susah hati bila tudung tak kemas..ye laa, da taw tak cun takkan nak jadi selekeh plakkan..

7. kurang minum air
ini pon masalah..ye laa, cuaca sekarang tak menentu dan body system kadang tak berapa nak stabil sangat so, dalam sebulan cikBella boleh demam sampai 3 kali..soalan tak lari dr. akan tanya "minum air berapa gelas sehari??" hahahha..jawapannya, breakfast secawan, lunch secawan, dinner secawan..lain-lain bila teringin sangat..sebab ape jadi begitu..entah laaa!!
hey hey..thanks for reading ya =))

No comments:

Post a Comment